תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

מידע בנוגע למי שתייה ושפכים בעקבות נגיף הקורונה

מי שתייה

האם מי הברז בטוחים לשימוש
כן. משרד הבריאות ממליץ לציבור להמשיך לשתות מי ברז כרגיל.
על פי ארגון הבריאות העולמי, נגיף קורונה לא התגלה במקורות מי שתייה ובמערכות האספקה.
מקורות המים מטופלים באופן שוטף כנגד חיידקים ווירוסים, והטיפול במים תקף עד הגעת המים לברז.

האם צריך להרתיח מי ברז
לא. אין צורך בהרתחת המים. לפי דיווחים מהעולם נגיף הקורונה לא התגלה במי שתייה.
מקורות המים מטופלים באופן שוטף כנגד חיידקים ווירוסים והטיפול במים תקף עד הגעת המים לברז.

האם אני צריך לרכוש או לאגור מים מבוקבקים
לא. משרד הבריאות ממליץ להמשיך להשתמש במי ברז כרגיל.
הכרזת מצב חירום במשק אינה אמורה להשפיע על אספקת מי שתיה בטוחים לציבור הרחב. בדיקות שגרתיות של מקורות המים ומערכות אספקת מי שתייה נמשכות.

מי שפכים
האם אפשר לחלות בקורונה באמצעות מגע עם מי שפכים או ביוב?
על פי ארגון הבריאות העולמי, אין עדות לכך שמערכת הביוב משמשת מסלול הדבקה לנגיף הקורונה. בנוסף, ברב מתקני הטיפול בשפכים יש חיטוי נגד חיידקים ווירוסים.

האם יש סיכון להדבקה מקורונה בעבודה עם שפכים וקולחים?
עד כה לא נמצאה עדות להדבקה משפכים, ועולה כי הסיכון להדבקה מקורונה במגע עם שפכים וקולחים הוא נמוך.
קולחים עלולים להכיל חיידקים ונגיפים אחרים הגורמים למחלות. תחלואה מחיידקים ונגיפים ששרידותם בסביבה גבוהה יותר מנגיפי קורונה היא כתוצאה מבליעה. מאידך, עיקר ההדבקה של נגיף הקורונה היא מאדם לאדם בהדבקה טיפתית- מרסיסי טיפות שמקורם באדם נגוע, שהשתעל או התעטש, ואשר חודרים למערכת הנשימה של בני אדם לא נגועים, או במגע – כגון בכף יד שחולה קורונה התעטש לתוכה.

האם נדרשים אמצעי מיגון מיוחדים לנגיפי קורונה לחקלאים ומשתמשים בקולחים?
המיגון הקיים בשגרה הוא המתאים גם בתקופה זו.
חקלאים המשתמשים בקולחים צריכים גם בשגרה, שאינה קשורה למשבר הקורונה, לשמור על תנאים סניטריים כולל: שטיפה וחיטוי הידיים במים וסבון או נוזל חיטוי, לאחר מגע עם הקולחים ובמיוחד לפני מגע עם אוכל, וכן החלפת בגדי העבודה לביגוד נקי עם סיום העבודה.

האם נדרשים אמצעי מיגון מיוחדים לנגיפי קורונה לעובדים עם שפכים?
המיגון הקיים בשגרה הוא המתאים גם בתקופה זו.
העובדים עם שפכים צריכים גם בשגרה, שאינה קשורה למשבר הקורונה, לעבוד בהתאם להוראות משרד העבודה. בנוסף לשמור על תנאים סניטריים כולל: שטיפה וחיטוי הידיים במים וסבון או נוזל חיטוי, לאחר מגע עם השפכים ובמיוחד לפני מגע עם אוכל, וכן החלפת בגדי העבודה לביגוד נקי עם סיום העבודה..


עבור לתוכן העמוד